Kuleli Yapılar

• holyonder
  • Konu yazarı
  • Stajyer
  • Stajyer
    Registered
Daha fazla
2 ay 2 hafta önce #36 Yazan: holyonder
Kuleli Yapılar, holyonder tarafından oluşturuldu
Merhaba arkadaşlar,Şu an üzerinde çalıştığım bir projede; 3 katlı ortak bir baza  üzerinde yükselen 3 ayrı kule bloğu bulunuyor. Bu yapının ETABS üzerinde en sağlıklı ve yönetmeliğe uygun şekilde nasıl modelleneceği konusunda tecrübelerinize danışmak istiyorum. 
 Kuleleri üst yapı olarak ayrı dosyalarda, baza kısmını ise kulelerle birlikte tümleşik (tek dosya) olarak modellemek. Ancak kulelerin dinamik karakteristikleri birbirinden farklı olduğu için Büyütülmüş Deprem Katsayıları  konusunda bir ikilemdeyim. Ortak bazalı dosyada her kule için farklı katsayılar yerine, en gayri müsait olan (en büyük) katsayıyı tüm bazaya uygulamayı düşündüm. Fakat kuleler arasında periyot ve kütle farkı fazlaysa, bu durum bazanın tasarımını ciddi oranda ekonomiklikten uzaklaşacağını düşünüyorum. Bu sorunu çözmek için ne yapabilirim. Ya da bu ayrı çözüm yolu yerine ortak bir dosyada çözme imkanım var mı, ETABS içindeki allow multiple towers özelliğinide kullandım ama her kulenin periyodunu bulmanın kolay yolunu bulamadığım için ayrı dosyalarda çözmeyi deniyorum.

Teşekkürler şimdiden. 

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

• Depremci
  • Zemin Teknikeri
  • Zemin Teknikeri
    Registered
Daha fazla
2 ay 2 hafta önce #37 Yazan: Depremci
Depremci tarafından Kuleli Yapılar konusunda yanıtlandı
Yanıtları görüntülemek için oturum açın
Şu kullanıcı(lar) teşekkür etti: holyonder

Lütfen sohbete katılmak için Giriş yap ya da Hesap açın.

Sayfa oluşturma süresi: 0.366 saniye

Deprem Mühendislik ve Danışmanlık Platformu

Uyarı / Bilgilendirme

Bu sitede yer alan tüm eserler (yazı, resim, görüntü, fotoğraf, video, müzik vb.) 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında korunmaktadır. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan hukuki ve cezai yaptırımlara tabi olurlar.

Online Users

582 misafirler ve bir üye çevrimiçi

Update cookies preferences